Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već je poznato da novi Papa nema dlake na jeziku kad govori o političarima, a često daje do znanja i što misli o britanskom suverenitetu nad Malvinima, tj. Falklandskim otočjem.


Odmah prvi dan po izboru novog Pape na površinu je isplivala njegova prva kontroverza, bar što se Britanaca tiče. Papa Franjo, odnosno Jorge Mario Bergoglio u nekoliko je prilika pozivao Argentince da ne zaborave na 'ne zaborave na one pale tijekom rata čija se krv lila na argentinskom tlu', piše Daily Mail.

>> Evo što je novi papa napravio čim je otišao s balkona na Trgu svetog Petra

Vezani članci Slika nije dostupna London špijunirao Argentinu zbog Falklanda Slika nije dostupna Argentina nastavlja s postupcima protiv naftnih tvrtki

U travnju prošle godine, kao kardinal Buenos Airesa, papa Franjo vodio je misu zadušnicu povodom 30. godišnjice Falklandskog rata, tj. rata za Malvine. 'Dolazimo se moliti za pale sinove domovine koji su pošli braniti svoju majku (domovinu) i vratiti ono što je njihovo, ono što pripada domovini, a što je uzurpirano.

Podsjetimo, prije nekoliko dana stanovnici Falklandskog otočja, ili kako ih Argentinci zovu, Malvinima, izašli su na referendum na kojem su se izjasnili kako žele ostati pod nadležnošću Velike Britanije. Inače, Malvinski (Falklandski rat) trajao je od 9. ožujka do 14. lipnja 1982. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook