Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Bankari, sramite se’

Prva obljetnica pokreta ‘Occupy Wall Street’, 70 uhićenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina osoba okupilo se na ulicama New Yorka kako bi obilježili prvu obljetnicu pokreta ‘Occupy Wall Street’ a, iako je policija privela 70 osoba, odaziv prosvjednika bio je neusporediv s prošlogodišnjim masovnim okupljanjima.

Pokret je na svojem vrhuncu - 17. studenoga 2011. - uz pomoć sindikata uspio okupiti 30 tisuća prosvjednika. ‘Došli smo kako bi se i naš glas čuo, kako bismo prosvjedovali protiv gramzivosti Wall Streeta’, izjavio je jedan od glasnogovornika pokreta Bill Dobbs, ustvrdivši kako su problemi nakon godinu dana i dalje isti.

Prosvjednici su se okupili u 7 sati po mjesnom vremenu nedaleko od parka Zucotti, kod Wall Streeta, gdje su 17. listopada 2011. postavili prve vreće za spavanje i pokrenuli pokret protiv pohlepe najbogatijih i nejednakosti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama

>> Sukobi između policije i prosvjednika u New Yorku

Sredinom prijepodneva bilo ih je oko 600 koji su se u četiri odvojene skupine bezuspješno pokušali približiti newyorškoj burzi. Sve su uličice koje vode prema Wall Streetu zaposjeli policajci na konjima i priječili put prosvjednicima, a njihovi kolege, kojih je bilo u golemom broju, pregledavali su osobne dokumente svakog prosvjednika i u konačnici ih, po podacima Nacionalnog odvjetničkog saveza, priveli 70.

‘Bankari, sramite se’, ‘Maknite novac iz politike’, ‘Bankare u zatvor’, samo se neki od transparenata koje su nosili prosvjednici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene