Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Da pinci Code'

Panika među stanovništvom: Provalnici označavaju kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Da pinci Code' – tako su nazvani simboli koje provalnici ostavljaju na kućama u Manchesteru kako bi drugim kriminalcima dali do znanja je li kuća koju žele opljačkati vrijedna rizika ili nije.

Iako su ranije uočeni u drugim dijelovima zemlje, simboli nacrtani po kućama zabrinuli su stanovnike Manchestera, ali i policiju. Naime, provalnici kredom crtaju simbole kako bi drugim kriminalcima dali do znanja je li imovina koja se nalazi u kući vrijedna rizika ili nije.

>> Domar uhvatio lopova i predao ga policiji, drugi dan ga zaposlio

Primjerice, znak X označava kuću koja je dobra meta, isti simbol u krugu znači da u kući nema ništa vrijedno, dok simbol koji izgleda kao slovo Đ znači da je prerizično opljačkati tu kuću. Otvorena knjiga pak znači da u kući živi žena, a pet krugova u obliku zvijezde označavaju kuću u kojoj živi jako bogata obitelj. Isto tako, imaju znakove i za kuću koja ima alarm i onu u koju je već provaljeno.

Policija je pokrenula istragu te pozvala sve one koji su uočili nekakav simbol na svojoj kući da ga fotografiraju, a potom i maknu sa zida što je prije moguće, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene