Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trg Tahrir

Prosvjedovali cijelu noć: ‘Tantaui je kopija Mubaraka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća Egipćana prosvjedovalo je na Trgu Tahrir u Kairu zahtijevajući što hitniji odlazak vojnika koji upravljaju zemljom, usprkos obećanju maršala Huseina Tantauija da preda vlast izabranom predsjedniku polovicom 2012.

Predsjednički izbori u Egiptu će se održati prije kraja lipnja 2012., rekao je čelnik vladajućeg vojnog vijeća maršal Husein Tantaui i naglasio da je vojska spremna organizirati referendum o prijenosu vlasti civilima. Taj rok izbora je bliži od kraja 2012. ili 2013., koje se često spominjalo. Vojska se obvezala predati vlast civilima kada bude izabran novi predsjednik.

No, brojni Egipćani koji su prosvjedovali u utorak ostali su cijele noći na Trgu Tahrir kako bi izrazili odbijanje te ponude tvrdeći da ne vjeruju ni riječi maršalu, ministru u starom režimu kojeg povezuju sa svrgnutim predsjednikom Honijem Mubarakom.

‘Tantaui je kopija Mubaraka. To je Mubarak u vojnoj odori’, izjavio je Ahmed Mamduh, 35-godišnji prosvjednik. (Hina)

Pročitajte i ovo Prosvjedi za Palestinu Slovenija će ubrzo priznati Palestinu Slovenski studenti prosvjeduju u znak podrške Palestini: Zahtijevaju prekid suradnje s izraelskim sveučilištima Greta Thunberg na pro-palestinskom prosvjedu u Švedskoj - 3 Uoči Eurosonga Policija odvela Gretu Thunberg s propalestinskog prosvjeda: "Nećemo dopustiti da si operu savjest"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene