Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bizaran prosvjed u američkoj saveznoj državi Oregon.


Naoružani prosvjednici zauzeli su zgradu Utočišta za divlji život, koja je u vlasništvu federalne vlasti u američkoj saveznoj državi Oregon, optužujući da su nepravedeno kažnjeni njihovi kolege farmeri.

Vezani članci Slika nije dostupna Oregon: Prekinuta okupacija rezervata, jedna osoba poginula Slika nije dostupna ČUDO PRIRODE Bilo je to sasvim obično mjesto, a onda se pijesak počeo povlačiti

Jedan od prosvjednika je Ammon Bundy, 40-godišnji sin farmera iz Nevade Clivena Bundy, koji je dobro poznat po antivladinim aktivnostima.

U razgovoru za CNN nekoliko su ga puta pitali što on i prosvjednici žele, a on je nejasno odgovara da žele da federalna vlast obnovi ustavna prava ljudi.

'Ovo utočište – bilo je destruktivno ljudima ove zemlje i ljudima koji žive na ovom području. Ljudi moraju biti svjesni da smo postali sustav u kojem Vlada polagano oduzima, koristi i brani ljuska prava i to radi protiv ljudi', rekao je Bundy.

Skupina se nalazi u zgradi federalne vlasti koja je središte utočišta za divlji život, a prvotno su se okupili ispred zgrade kako bi prosvjedovali u znak podrške Dwightu i Stevenu Hammondu, koji su osuđeni za podmetanje požara. Osuđeni su za podmetanje požara kako bi prikrili krivolov, a oni tvrde da su ga izazvali kako bi spalili korov.

U zgradu u koju su provalili prosvjednici nije bilo državnih zaposlenika. Nisu kazali kada namjeravaju napustiti zgradu niti koji su uvjeti da to učine.