Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više stotina građana okupilo se u petak na prosvjednome skupu u središtu Širokog Brijega u znak potpore obitelji tinejdžera Mile Solde koji je teško ozlijeđen pod nerazjašnjenim okolnostima prije mjesec i pol, a javnost sumnja da su ga pretukla djeca tajkuna te da policija prikriva cijeli slučaj.


Prosvjed, koji je organizirala Udruga zaboravljeni branitelji Županije zapadnohercegovačke počeo je simbolično ''5 do 12'' a s govornice je zatražena ostavka načelnika Policijske uprave Široki Brijeg Pere Kožula i županijskog državnog odvjetnika.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Što se to događa: U naletima automobila u Požegi ozlijeđeno troje ljudi U Splitu pronašli prostrijeljenog muškarca Split: Nasred ceste pronađen muškarac s prostrijelnom ranom na nozi, nije u životnoj opasnosti

Građani su glasno uzvikivali "istina i ostavke", a nazočnima se obratio i gradonačelnik Miro Kraljević koji je izviždan i nekoliko puta prekidan glasnim negodovanjem.

Gradonačelnik Kraljević je istaknuo da dijeli odgovornost kao roditelj i kao gradonačelnik te je pozvao nadležna tijela da rasvijetle ovaj slučaj. Nazočnima su se obratili i roditelji Mile Solde te su zatražili istinu o premlaćivanju njihova sina

Pročitano je i pismo u kojemu su kritizirane gradske vlasti te uprava Gimnazije fra Dominika Mandića zbog zakašnjelog reagiranja.

17-godišnji Mile Soldo je teško ozlijeđen prije mjesec i pol na rođendanskoj zabavi, a njegovi roditelji tvrde da je teško pretučen. Na tada objavljenim fotografijama Soldo je imao velike podljeve i rane na predjelu lica.

On osobno ne sjeća se bilo čega jer je zadobio teži potres mozga, a nikakve vrijedne podatke policiji nije dao niti 21 svjedok kojeg je ispitala policija.

Slučaj Soldo policija vodi kao nezgodu. Sudionici rođendanske zabave tvrde kako su na mladića pala vrata nogometnog gola.