Više stotina građana u Sarajevu je prosvjedovalo zbog stanja u Centru za djecu i mlade s mentalnim oštećenjima, no iz federalne Vlade nitko ih nije htio primiti pa je za sutra najavljen novi prosvjed, ali i tužbe

Galerija


Unatoč pozivima ogorčenih prosvjednika, predsjednik federalne Vlade Fadil Novalić pred njih nije došao. Zbog jučer objavljenih fotografija djece vezane za namještaj i radijatore, prosvjednici traže ostavke odgovornih. Ne skrivaju šokiranost prizorima iz Centra za djecu i mlade s mentalnim oštećenjima Pazarić.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Milorad Dodik: "Spremni smo se usmjeriti na europski put, ali nema članstva BiH u NATO-u" Ilegalni migranti u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: AFP) Nerazjašnjene okolnosti: Na granici Hrvatske i BiH pronađeno 18 ozlijeđenih migranata

'“Mi smo ovdje došli samo kao roditelji da zahtijevamo istinu. Tko tu djecu veže, koliko ih veže, kako se postupa s njima. Ta su djeca povjerena njima na zaštitu, a ne da ih se veže u 21. vijeku. Pa u zatvoru se ljudi ne vežu“ ogorčena je prosvjednica.

Prosvjednici najavljuju tužbe protiv odgovornih i nove prosvjede. Govornici prosvjeda tvrde da su svaki dan po 12 sati pred zgradom Vlade Federacije što je, kažu, sramotno.

Građane su razbjesnile fotografije, ali i činjenica da Predstavnički dom parlamenta BiH jučer nije htio o njima raspravljati. S Centrom u Pazariću već neko vrijeme povezuju se malverzacije i zapuštanje korisnika. Nova uprava preuzela ga je u svibnju, no kritičari kažu da je zadržala veći dio starih zaposlenika.

„Ja vas molim da ih zaštitite, da njihov čestiti rad se ne pokazuje na ovaj način“ plačnim je glasom svoje zaposlenike u srijedu branio ravnatelj Centra u Pazariću, Redžep Salić.

Salić tvrdi da su fotografije nastale prije njegova mandata, ali najavljuje istragu i sankcije. Istovremeno prosvjednici i dalje stoje pred zgradom i viču „lopovi“.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr