Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki prosvjed u Sarajevu

Vezali djecu u derutnom Centru za djecu i mlade s mentalnim oštećenjima: Građani nakon prosvjeda najavili tužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više stotina građana u Sarajevu je prosvjedovalo zbog stanja u Centru za djecu i mlade s mentalnim oštećenjima, no iz federalne Vlade nitko ih nije htio primiti pa je za sutra najavljen novi prosvjed, ali i tužbe

Unatoč pozivima ogorčenih prosvjednika, predsjednik federalne Vlade Fadil Novalić pred njih nije došao. Zbog jučer objavljenih fotografija djece vezane za namještaj i radijatore, prosvjednici traže ostavke odgovornih. Ne skrivaju šokiranost prizorima iz Centra za djecu i mlade s mentalnim oštećenjima Pazarić.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slika nije dostupna Odluka Vlade BiH Nakon objave fotografija zlostavljanja: Smijenjena uprava Zavoda za djecu s mentalnim poteškoćama

'“Mi smo ovdje došli samo kao roditelji da zahtijevamo istinu. Tko tu djecu veže, koliko ih veže, kako se postupa s njima. Ta su djeca povjerena njima na zaštitu, a ne da ih se veže u 21. vijeku. Pa u zatvoru se ljudi ne vežu“ ogorčena je prosvjednica.

Prosvjednici najavljuju tužbe protiv odgovornih i nove prosvjede. Govornici prosvjeda tvrde da su svaki dan po 12 sati pred zgradom Vlade Federacije što je, kažu, sramotno.

Građane su razbjesnile fotografije, ali i činjenica da Predstavnički dom parlamenta BiH jučer nije htio o njima raspravljati. S Centrom u Pazariću već neko vrijeme povezuju se malverzacije i zapuštanje korisnika. Nova uprava preuzela ga je u svibnju, no kritičari kažu da je zadržala veći dio starih zaposlenika.

„Ja vas molim da ih zaštitite, da njihov čestiti rad se ne pokazuje na ovaj način“ plačnim je glasom svoje zaposlenike u srijedu branio ravnatelj Centra u Pazariću, Redžep Salić.

Salić tvrdi da su fotografije nastale prije njegova mandata, ali najavljuje istragu i sankcije. Istovremeno prosvjednici i dalje stoje pred zgradom i viču „lopovi“.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene