Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuske prostitutke i druge osobe, koje za život zarađuju putem prostitucije, oštro su prosvjedovale protiv prijedloga zakonodavaca o legalizaciji bordela u Francuskoj.


Glavni argument prosvjednika jest da bi im taj zakon ograničio slobodu rada, odnosno oduzeo im pravo da rade sami za sebe, prenosi agencija Reuters. Prosvjed je održan ispred zgrade francuskog Senata, a senatorica Zelene stranke Alima Boumediene-Thiery pozvala ih je da se pridruže debati, koja bi mogla oblikovati budućnost njihove profesije.

Vezani članci Bolnica, ilustracija (Foto: Getty Images) Kao sedma na svijetu: Većinski katolička zemlja izglasala legalizaciju eutanazije Slika nije dostupna 30 milijuna eura od prostitucije u Hrvatskoj

Prosvjednici su tražili da se spomenuti zakon ne donese, a tražili su i ukidanje zakona protiv podvođenja, uvedenog još 2003. godine te puno pravno priznanje njihove profesije i životnog stila. nakon debate, na kojoj predstavnik zakonodavaca nije bio prisutan, prosvjednici su u povorci prošetali Parizom, noseći transparente 'Spavate s nama, a glasate protiv nas'. Bordeli su u Francuskoj zabranjeni još 1946. godine.