Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosinac najsmrtonosniji za američke vojnike u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosinac je za američke snage u Iraku postao najsmrtnosniji mjesec u posljednje dvije godine, nakon što je izviješteno o još šest ubijenih vojnika, čime se njihov broj popeo na 2.998 od početka intervencije 2003., prijeteći da s Novom godinom prijeđe prag od 3.000 ubijenih vojnika.

Tri američka marinca podlegla su ranama zadobijenim u borbi u pokrajini Anbar u četvrtak, dva vojnika poginula su u petak u Bagdadu u eksplozijama bombi postavljenih pokraj ceste i jedan u petak u Anbaru, objavila je u subotu američka vojska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija Veliko istraživanje Neobrazovanje šteti kao 10 cigareta dnevno: ''Moramo prekinuti ciklus siromaštva i smrti koje se mogu spriječiti''

Posljednji podaci o američkim gubicima od početka invazije na Irak u ožujku 2003. govore o 2.998. poginulih prema web stranici icaualties.org.

Podaci Pentagona od 29. prosinca govore o 2.983 poginula.
Broj poginulih u prosincu je 109, tri više nego rekordnih 106 u
listopadu ove godine. To su najveći američki gubici od studenoga 2004. kada je poginulo 137 vojnika.

Usporedno s rastom američkih gubitaka u Iraku, u administraciji predsjednika Georgea W. Busha traje široka rasprava o promjeni strategije u Iraku, koja među ostalim uključuje i opciju povećanja američkih snaga za oko 20.000, a po nekim izvorima i 30.000 vojnika na rok od 18 mjeseci ili dulje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene