Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađeno tijelo ubijenog Korejca, talibani odredili novi datum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo jednog od 22 Južnokorejska taoca, za kojeg su talibani rekli da je jučer ubijen, pronađeno je u pokrajini Ghazni, 140 km južno od Kabula, rekao je šef policije te pokrajine. Talibani su novi dali novi rok koji istječe sutra u podne.

"Tijelo taoca iz Južne Koreje na kojem su vidljivi tragovi vatrenog oružja, pronađeno je u noći u okrugu Andar", rekao je taj dužnosnik, prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Talibani pristali osloboditi južnokorejske taoce Slika nije dostupna Talibani prijete da će ubiti južnokorejske taoce

Taj 29-godišnjak je druga žrtva koju su pogubili talibani, koji drže još 21 južnokorejskog taoca, od kojih 16 žena članove prezbiterijanske crkve Saem-Mul.

Jučer su talibani objavili da su pogubili jednog taoca nakon istjeka roka ultimatuma afganistanskoj vladi o razmjeni zatvorenika.

Prošle srijede je pogubljen 42-godišnji pastor čije je tijelo također pronađeno u pokrajini Ghazni, gdje ih je skupina talibana otela 19. srpnja.

Talibani su danas odredili novi datum. Rok istječe sutra u podne (9,30 po srednjoeuropskom vremenu). 

"Naš posljednji ultimatum za 21 južnokorejskog taoca je sutra u podne", telefonom je rekao glasnogovornik talibana Jusuf Ahmadi.

Talibani zahtijevaju oslobađanje svojih osam pripadnika iz
afganistanskih zatvora, u zamjenu za isti broj taoca, kao preduvjet za početak novih pregovora o sudbini preostalih taoca, ali afganistanske vlasti odbijaju takvu zamjenu i traže bezuvjetno oslobađanje svih otetih žena.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai obećao je da nikada više neće biti razmjene zatvorenika nakon sporne razmjene za oslobađanje talijanskog novinara Mastrogiacoma u ožujku, kada je oslobođeno pet talibana.

Mladi Južnokorejci, uglavnom između 20 i 35 godina, oteti su 19. srpnja dok se se kretali privatnim autobusom jednom od najopasnijih prometnica u zemlji, Kabul-Kandahar, tijekom humanitarne misije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene