Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda i tisuće mrtvih

Pronađena nova masovna grobnica u Sloveniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po završeteku Drugog svjetskog rata, 1945. godine, iz tadašnje Jugoslavije pred odmazdama antifašista mnogi su bježali na Zapad preko Slovenije.

Još jedna masovna grobnica s tijelima ljudi koje su ubili antifašisti poslije Drugog svjetskog rata, otkrivena je u jednom rovu iz tog perioda na istoku Slovenije, priopćio je šef Komisija slovenske vlade za ekshumaciju masovnih grobnica Marko Štrovs.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragovi Drugog svjetskog rata Otkrivena jedna od najvećih masovnih grobnica Slika nije dostupna Slovenija: Sondirano grobište Žančani s Hrvatima ubijenim 1945.

>> 'U Hudoj Jami možda i više od 5000 žrtava'

Vlasti su jučer počele istraživati rov dug 120 i širok 3,5 metara u selu Mostec i pronašle su posmrtne ostatke žrtava, a ispitivanja se nastavljaju kako bi se utvrdilo koliko je tijela tu pokopano, rekao je Štrovs u izjavi za agenciju AP.

Radio Slovenija izvijestio je da bi, prema svjedočenjima iz perioda poslije rata, ova grobnica mogla sadržavati tijela nekoliko tisuća vojnika i civila. Dosad je pronađeno više desetina masovnih grobnica u kojima su pokopane ove žrtve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene