Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Revolver istog tipa poput onoga kojim je izvedeno još nerazjašnjeno ubojstvo švedskog premijera Olofa Palmea u veljači 1986., pronađen je i predan švedskim vlastima.


Popularni dnevni list Expressen piše da je primio anonimni poziv u kojem je navedeno mjesto na kojem se nalazi revolver, u blizini jezera Mockfjaerd u središtu zemlje.

Vezani članci Ronjenje može biti opasno Opasnosti koje skrivaju morske dubine: Iskusni ronilac otkriva koja su tri osnovna pravila za sve koji žele uživati u ronjenju Ilustracija (Foto: Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL) Tko je muškarac ubijen u sačekuši kod Ljubuškog? Bio je osumnjičen za krijumčarenje cigareta iz BiH u Hrvatsku

List koji je angažirao ronioce, ponašao je oružje u koricama i predao ga istražiteljima koji još traže ubojicu Olofa Palmea.

"Revolver Smith & Wesson je možda poslužio za pljačku poštanskog ureda 1983. godine. Balistički testovi pokazuju da su meci ispaljeni na premijera istog sastava kao oni ispaljeni tijekom pljačke pošte, precizira švedska agencija TT.

Čelnik socijaldemokrata Olof Palme je u 59-toj godini života ubijen metkom iz Magnuma 357 na izlasku iz kina gdje je bio sa ženom, bez pratnje tjelesnog čuvara. Jedina osoba kojoj se sudilo za taj zločin je Christer Pettresson, kojeg je identificirala Lisbet Palme.

Pettersson je 1989. osuđen na doživotni zatvor ali ga je četiri
mjeseca kasnije zbog nedostatka dokaza pustio Vrhovni sud. Umro je 2004. nakon brojnih kontradiktornih izjava o ubojstvu.