Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukupan broj poginulih u hotelu u središnjoj Italiji koji je srušila lavina porastao je na 29 pošto su talijanske spasilačke službe pronašle tijela svih osoba nestalih nakon nesreće, objavili su u četvrtak ujutro lokalni mediji.


Hotel Rigopiano prošlog je tjedna gotovo u potpunosti uništila katastrofalna lavina nedugo nakon što se u tom području osjetio snažan potres jakosti 5 stupnjeva Richterove ljestvice.

Vezani članci HGSS dronovima snima štetu nakon potresa Zagrepčani čiji su domovi neuporabljivi nakon potresa oslobođeni plaćanja režija. Štetu dronovima snima i HGSS Potres u Zagrebu Tlo u Zagrebu još uvijek se trese, zabilježen potres magnitude 2,3: "Opet taj šugavi zvuk..."

Jedanaest je osoba preživjelo, uključujući četvero djece te još dvije osobe koje su se u trenutku nesreće nalazile izvan hotela.

Stručnjaci procjenjuju da je lavina nosila 120.000 tona snijega kad se sručila niz planinu i udarila u hotel brzinom od 100 kilometara na sat.

Talijansko pravosuđe pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo je li se nesreću, koja se dogodila 18. siječnja u Farindoli u regiji Abruzzo, moglo izbjeći. Lavina se pokrenula nakon niza jakih potresa u središnjem dijelu Italije i nakon tri dana gustog snijega. (Hina)