Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukupan broj poginulih u hotelu u središnjoj Italiji koji je srušila lavina porastao je na 29 pošto su talijanske spasilačke službe pronašle tijela svih osoba nestalih nakon nesreće, objavili su u četvrtak ujutro lokalni mediji.


Hotel Rigopiano prošlog je tjedna gotovo u potpunosti uništila katastrofalna lavina nedugo nakon što se u tom području osjetio snažan potres jakosti 5 stupnjeva Richterove ljestvice.

Vezani članci Od 28. lipnja Italija ukida nošenje maski na otvorenom - 2 Bili su jedna od najgore zahvaćenih zemalja, a od ponedjeljka više ne moraju nositi maske na otvorenom Potres u Indoneziji U potresu na Javi poginulo šest ljudi, jedna osoba teško ozlijeđena. Nekoliko sela evakuirano

Jedanaest je osoba preživjelo, uključujući četvero djece te još dvije osobe koje su se u trenutku nesreće nalazile izvan hotela.

Stručnjaci procjenjuju da je lavina nosila 120.000 tona snijega kad se sručila niz planinu i udarila u hotel brzinom od 100 kilometara na sat.

Talijansko pravosuđe pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo je li se nesreću, koja se dogodila 18. siječnja u Farindoli u regiji Abruzzo, moglo izbjeći. Lavina se pokrenula nakon niza jakih potresa u središnjem dijelu Italije i nakon tri dana gustog snijega. (Hina)