Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantno otkriće

VIDEO Svi su mislili da je mrtav: Šire se snimke izvlačenja iz susjedova podruma nakon gotovo 30 godina zatočeništva

Omar Bin Omran
Omar Bin Omran Foto: Facebook screenshot
Omar Bin Omran nestao je u alžirskom gradu Djelfi prije 27 godina, a njegova obitelj pretpostavila je da je umro tijekom građanskog rata.

Čovjek koji je nestao u dobi od 17 godina spašen je iz podruma susjedove kuće nakon navodne otmice koja je trajala gotovo 30 godina. Žrtva, imenovana samo kao Omar Bin Omran, nestala je u alžirskom gradu Djelfi prije 27 godina, a njegova je obitelj pretpostavila da je umro tijekom građanskog rata između vlade te sjevernoafričke zemlje i raznih islamističkih pobunjeničkih skupina.

Snimka na kojoj ga živa izvlače iz skrovišta nakon što je policija pretresla kuću u blizini njegove stare obiteljske kuće postala je viralna nakon što su dužnosnici potvrdili da su uhitili 61-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da ga je držao u zatočeništvu.

Javni tužitelji u Djelfi, planinskom gradu u Alžiru s populacijom od nešto manje od 500.000 ljudi, obavijestili su javnost da je 12. svibnja u 20 sati pronađen 45-godišnji Omar B., star 45 godina dok je uhićen B. A., njegov 61-godišnji susjed.

Smatra se da je uhićeni muškarac radio kao državni službenik i živio sam, piše Sunday World.

Omar Bin Omran Omar Bin Omran kao tinejdžer Foto: Facebook screenshot

Susjed otetog čovjeka rekao je za alžirsku TV stanicu Bilad: "Njegova jadna majka umrla je dok je bio u zatočeništvu, a da nije znala što mu se dogodilo."

Pročitajte i ovo Otmica Vanje Gjorčevske Kockar i narkoman Zastrašujući motiv otmice koja je završila Vanjinom smrću: Otac se htio dočepati bogatstva njezina slavnog djeda?

Alžirski mediji objavili su snimku trenutka kada je bradati Omar B. otkriven u, kako se opisuje, natkrivenom bunaru ispod stogova sijena na farmi ovaca.

"Ured javnog tužitelja zaprimio je prijavu anonimne osobe koja tvrdi da se Omar bin Omran, koji se vodi kao nestao gotovo 30 godina, nalazi u kući jednog od svojih susjeda, unutar ovčarnika", rekao je sudski dužnosnik.

Nakon toga je glavni tužitelj naredio policiji da otvori istragu.

"Državno tužiteljstvo naložilo je žrtvi medicinsku i psihološku pomoć, a osumnjičeni će odmah po okončanju očevida biti priveden državnom odvjetništvu", dodao je.

Omar Bin Omran Omar Bin Omran Foto: Facebook screenshot

Dužnosnici su obećali da će se "počinitelju toga gnusnog zločina" suditi "strogo".

Pročitajte i ovo Umro Terry Anderson Terry Anderson "Neki od njih su bili zli i psihopati": Umro novinar koji je sedam godina bio talac u libanonskom građanskom ratu

Neslužbena lokalna izvješća kažu da je žrtvinoj obitelji dojavljeno gdje se Omar nalazi nakon što je brat navodnog otmičara iznio pritužbe na društvenim medijima tijekom rasprave o nasljedstvu.

Alžirski mediji izvijestili su da je Omar rekao kako nije mogao pozvati pomoć zbog čini koje je njegov navodni otmičar bacio na njega.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene