Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britansko istraživanje

Prometno najzagušeniji gradovi Europe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema top ljestvici koju je objavila britanska tvrtka TomTom, prometno najzagušeniji grad staroga kontinenta je Istanbul. Hrvatskih gradova nema na listi.

Istanbul je upravo proglašen prometno najzagušenijim gradom u Europi, barem kada je u pitanju jutarnji odlazak na posao.

Pročitajte i ovo Ilustracija, tunel Očevid u tijeku Nesreća na autocesti: Dvoje prevezeno u bolnicu, promet se odvija otežano Ilustracija Vozači, oprez Kilometarska kolona na prilazu Zagrebu i lančani sudar na obilaznici

>> A mislili ste da su kod nas gužve...

Prema istraživanju tvrtke TomTom, vjerojatnost da ćete u tom najvećem turskom gradu automobilom na dulje vrijeme zapeti u jutarnjem prometnom krkljancu raste za čak 57 posto u odnosu na ostale dijelove dana. No, ni ostatak dana vam ne garantira bezbrižnu vožnju bez nepotrebnog zaustavljanja.

Naime, u travnju ove godine zabilježen je najdulji zastoj u povijesti Istanbula - na Ataturkovom mostu gužva nije popuštala nevjerojatna 72 sata.

Na TomTomovoj top ljestvici 'srebrnu medalju' osvojila je Varšava, s 45-postotnom vjerojatnošću stvaranja velikog zastoja u odnosu na 'mirnije' dijelove dana. Treće i četvrto mjesto dijele francuski Marseille i talijanski Palermo (40%).

Slijede Rim (34%), Pariz (34%), Stuttgart (33%), Bruxelles (32%), Hamburg (32%) i Stockholm (30%).

Nijedan hrvatski grad nije uvršten na ljestvicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene