Profesorica preminula tijekom online nastave
Profesorica preminula tijekom online nastave Foto: Twitter

Argentinska profesorica povijesti (46) zaražena koronavirusom srušila se i preminula tijekom online nastave u svom domu u Buenos Airesu.


Oko 40 studenata pratilo je virtualno predavanje profesorice Paole De Simone kad su u jednom trenutku primijetili kako ima problema s disanjem.

Vezani članci Koronavirus u Melbourneu Dobre vijesti iz Australije: Donedavno su bili veliko žarište, ali u posljednja 24 sata nisu imali nijednog novozaraženog Ljudi u maskama, ilustracija Kada ćemo vidjeti i zagrliti, poljubiti one najdraže? Razdvojenost izluđuje, a život u korona neizvjesnosti ostavlja psihičke posljedice. No ima načina da si pomognemo

Studenti su je pitali za adresu kako bi mogli pozvati hitnu, ali profesorica nije odgovarala. Prije toga je uspjela kontaktirati sa svojim suprugom, ali kad je on došao kući, bilo je prekasno.

Profesorica je prošli tjedan na Twitteru napisala kako se već tjednima bori sa simptomima koronavirusa koji ne posustaju, javlja Washington Post

"Vrlo je komplicirano. Više od četiri tjedna pozitivna sam na virus, a simptomi ne prolaze. Suprug je zbog cijele situacije jako iscrpljen", napisala je.

Jedna od studentica opisala je posljednje trenutke prije nego što se profesorica srušila.

"Vidjeli smo da je u lošijem stanju nego što je bila. U jednom trenutku nije mogla dalje prolaziti kroz prezentaciju niti govoriti. Bilo je strašno", izjavila je studentica

Silivina Sterin Pensel, argentinska novinarka i dugogodišnja prijateljice de Simone, kazala je kako je njezin smrt tužni podsjetnik da je virus stvaran.