Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurila snimka

Sava i Dunav, srpski dobrovoljci bore se na strani Rusa: "Oni razumiju da je ovo i rat za Kosovo"

U Ukrajini se nastavljaju žestoke borbe. A u njima, na ruskoj strani, sudjeluju i borci iz Srbije. Za ruski prorežimski internetski kanal objasnili su da je sve zbog, kako kažu, nepravdi 90-ih i Kosova.

Na fronti u Ukrajini - Dunav i Sava. Nadimci su to srpskih dragovoljaca, zamaskiranih na ovoj snimci, a bore se na strani Rusije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ukrajina bez komentara Ruski ratni reporter poginuo u ukrajinskom napadu dronovima Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

"Mi smo došli pomoći našoj braći jer vidimo nepravdu koja nas je snašla 90-ih", kaže Dunav, dok Sava dodaje: "Poziv iz srca."

Bili su pripadnici "srpske vojne policije". Situacijom u postrojbi koja se formira u ukrajinskoj regiji Zaporižje - jako su zadovoljni.

"Ovdje je super, više nego dobro, savršeni uvjeti", kaže Dunav.

"Velikodušno su nas prihvatili. Velikog srca", kaže Sava.

Sava i Dunav slabo govore ruski, pa je razgovor predvodio ruski vojnik koji se predstavio kao Viking. Prenio je i što Sava i Dunav misle o Kosovu.

"On budućnost oslobađanja Kosova vidi samo od Rusije. I Kosovo će također biti oslobođeno zahvaljujući Rusiji pa oni razumiju da je rezultat bitke koja se sada vodi na teritoriju Ukrajine, općenito, ovo rat za Kosovo", pojašnjava Viking.

U međuvremenu, iz ukrajinskog Harkiva stižu zastrašujući prizori. Ruski projektili pogodili su središte grada, uništena je stambena zgrada, a najmanje tri osobe su ozlijeđene. Nakon ruskih projektila teško je oštećena zgrada sveučilišta. Uništena je oprema, prozori, uništene su i okolne zgrade. Treći put je ovo mjesto pogođeno od početka invazije. Ukrajinske vlasti upozoravaju da je stanje na istoku zemlje sve teže.

"U 346 dana ovog rata često sam morao reći da je situacija na fronti teška. Sada je opet to vrijeme. Vrijeme je kada osvajač šalje sve više i više snaga kako bi slomili našu obranu", poručio je Zelenski.

Uoči skore godišnjice početka rata, Ukrajina očekuje novu veliku rusku ofenzivu. A nada se i skorom dolasku zapadnih tenkova.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene