Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom operacije pluća u Švedskoj pacijent se probudio, ali nije mogao komunicirati s liječnicima. Bio je budan veći dio ovog traumatičnog iskustva.


'Bilo je užasno, moja najgora noćna mora', rekao je 22-godišnji pacijent iz švedskog grada Vaxjo, piše The Local. Ova operacija dogodila se krajem ožujka. Mladić je dobio anesteziju, ali uskoro nakon toga postao je svjestan gdje se nalazi, a najveću traumu na njega je ostavila svijest o golemoj boli.

Vezani članci Avion za padobrance, ilustracija Srušio se manji avion za padobrance s devetero ljudi, ima poginulih Sudar brodica u tjesnacu Splitska vrata - 4 Pomorska nesreća u tjesnacu Splitska vrata: Izvučena brodica, teško stradala osoba stabilno i na respiratoru

Muškarac je o svom iskustvu izvijestio Nacionalni odbor zdravlja. U izvještaju je napisao da je mogao čuti liječnike i medicinske sestre kako razgovaraju, a bol je postajala sve intenzivnija. 'Mozak mi je stalno govorio neka kažem svoje ime, neka kažem nešto, učinim nešto, pomaknem prstima, ali to uopće nisam mogao učiniti', rekao je pacijent.

Operacija je ukupno trajala 50 minuta, a on je bio budan 30-35 minuta. Osjećao je jaku bol i bio je veoma ljut. 'Prve riječi kada sam mogao govoriti bile su: Što ste do vraga napravili? Boli me, gdje je anestezija?', napisao je u izvještaju.
Nakon što je liječnicima objasnio što se dogodilo, oni su bili šokirani. Ispričao je većinu onoga što se događalo na operaciji, što je tko govorio te kako su izgledali.

>> Djevojčici presadili pluća majke i oca

Kada je nakon operacije anesteziolog razgovarao s njim rekao je kako su postojale indikacije da nije sve bilo u redu. 'Ali nikada nisam dobio objašnjenje zašto se to dogodilo', piše u izvještaju22-godišnjaka.

'Još uvijek mi je teško. Bila je to najgora stvar koju mogu zamisliti. Još uvijek mi je ponekad teško spavati', rekao je mladić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.