Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Država mora riješiti problem'

Kako stati na kraj bezobrazluku Talijana?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se mora dodatno potruditi i naći način kako stati na kraj bezobrazluku Talijana koji mjesecima uporno ometaju naš digitalni TV signal.

Posljedica je da nakon Istre sve veći dijelovi naše obale uopće ne mogu gledati domaće nego samo talijanske TV programe. Talijanima smo poslali čak 25 upozorenja, međutim, oni se ne obaziru.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

Susjedi Talijani već dva mjeseca ometaju naš digitalni TV signal na području Istre, a problemi su se počeli javljati i u Dalmaciji.

>> Talijani ometaju signal Nove TV u Istri

'Mi smo poslali više od 25 službenih dopisa i prijava prema nadležnim institucijama talijanske republike, znači njihovom ministarstvu i regulatoru', rekao je Željko Tabaković, pomoćnik ravnatelja HAKOM-a. No bez odgovora. Milki i Đuliju smetnji je već preko glave. 'Kako vidite, tako je sve. Još gore! Samo počne slika tresti jako, krči, grozno je. Grozno', požalili su se.

Kako u Italiji napreduje proces digitalizacije, u Hrvatskoj napreduju smetnje. Laički rečeno, njihov je signal jednostavno jači pa postoji mogućnost da cijela obala uskoro gleda samo talijanske programe.

Za Dalmatince stručnjaci ipak imaju koliko toliko utješne riječi. 'Utjecaj vjerojatno neće biti tako jak kao u Istri s obzirom na geografsku udaljenost i uvjete propagacije', rekao je Tabaković. Službenom notom reagiralo je i ministarstvo vanjskih poslova.

'Nije u skladu s međunarodnim konvencijama, ugovorima koje smo potpisali i Hrvatska i Italija. Dakle to pitanje se mora riješiti', rekao je ministar Gordan Jandroković. Ministar međutim ne zna ni kada ni kako! A dotada, nažalost, rast će i broj onih koji će na ekranu umjesto omiljenog TV programa imati smetnje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene