Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nevine žrtve

Prizor iz pakla: Pronađena grobnica s ostacima 25 tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kurdski borci su u grobnici na sjeverozapadu Iraka pronašli ostatke trupala 25 Jazida koje su ubili džihadisti skupine Islamske države (IS), rekli su u ponedjeljak čelnici.

"Snage pešmerga pronašle su grobnicu s ostatcima oko 25 ljudi - muškaraca, žena i djece - jazidske manjine koje je ubio" IS, rekao je za AFP Miaser Hadži Saleh, mjesni čelnik u Sindžaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ROBINJA ISLAMISTA ŠOKIRALA UN 'Prvo me pretukao, a nakon toga mi je rekao da skinem sve sa sebe. Potom je pozvao stražare...' Slika nije dostupna Bez zaštite, bez straha KAO PO TRACI Pogledajte kako pešmerga rješava polje puno džihadističkih mina

Jazidska manjina koju IS smatra hereticima, posebno je na meti te ekstremističke skupine koja je lani osvojila goleme dijelove iračkog teritorija.

Ispovijest otete Jazidkinje (15): Nisam htjela poći s džihadistom, a on je prislonio nož na grkljan moje sestre

Skupina je jedno vrijeme imala nadzor nad okolicom gore Sindžara (na sjeveru), uporišta Jazida, gdje su borci pogubili muškarce i oteli stotine, pa i tisuće, žena koje su prodavali džihadistima za žene i seksualne robinje, objavio je Amnesty International.

IS niže zločine na područjima pod svojom kontrolom u Iraku i u susjednoj Siriji, gdje ta džihadistička skupina sudjeluje u ratu od 2013.

Aktivisti za ljudska prava i UN optužili su tu ultraradikalnu organizaciju za etničko čišćenje i zločine protiv čovječnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene