Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječ je o nevjerojatno rijetkoj i jednako tako neprirodnoj pojavi.


Nevjerojatno rijetka i veoma neprirodna pojava - tako news.com.au opisuje jezero u Indiji koje je toliko otrovno da se pjeni, a povremeno čak i plane. Prizor je to iz horor filmova.

Vezani članci Davor Valčić U godinu dana dva požara u njegovoj zgradi: "Urušio se krov, ostali smo doslovno bez krova nad glavom. Šteta je ogromna. Čekamo da nam se rodi beba, a imamo i malo dijete..." Žena, ilustracija Improvizirani sud odlučio: Natjerali je da se skine i hoda gola selom, sve zbog navodnog preljuba

Smješteno je u Bangaloreu, dugo 36 kilometara i zove se Bellandur. Naravno, najzagađenije je u gradu. Pjena je rezultat otrovne vode s visokim udjelom amonijaka i fosfata, te s vrlo niskom razinom otopljenog kisika. Sve skupa je posljedica desetljeća odlaganja netretiranog kemijskog otpada u jezero u koje se, kao da to već nije dovoljno, ispušta i kanalizacija iz mnogih dijelova grada.

UBIJA ZA SAT VREMENA Ovo je najopasnije mjesto na svijetu

Za vrijeme obilnih kiša pjena se izlijeva na ulice i uzrokuje prometni kolaps, a gradom se širi nepodnošljivi smrad. Povremeno se, zbog masti, ulja i deterdženta u pjeni, zapali.

Jedan od stanovnika koji živi u blizini novinarima je rekao da je prije samo tjedan dana pjena bila više od metra visoka. Osim toga, stručnjaci su utvrdili i da zagađene čestice u zraku uzrokuju osjećaj peckanja u očima.

Mještani pod svaku cijenu žele spasiti jezero pa i putem društvenih mreža skreću pozornost na problem, a ekološki aktivist Nagesh Aras rekao je da se nazire katastrofa ukoliko se hitno nešto ne poduzme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook