Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnici osiguranja telefonskih operatera i telekomunikacijske službe Kosova uz podršku specijalnih jedinica kosovske policije rano jutros prerezali su kablove i demontirali uređaje koji služe za prijenos telefonske mreže.


Trenutno u tom dijelu Kosova nema signala za tri telefonske mreže, a ako postoji, onda je vrlo otežan, piše Mondo. Dodaje kako ova akcija nije bila praćena incidentima, no nepoznato je zbog čega je uopće izvedena. Antene i odašiljači skinuti su s baznih stanica u Badovcu kod Gračanice, Gušterici kod Lipljana I Babinom Mostu kod Obilića. Radi se o stanicama čijim se signalom pokrivao cijeli prostor centralnog Kosova naseljen Srbima.

Vezani članci Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman Grlić Radman zabrinut:"U BiH imamo eskalaciju političkih sukoba" Ana Malbaša Reporterka Provjerenog iz Prištine: "Kroz državu operira više tisuća policajaca. Napetost između Albanaca i Srba može se rezati u zraku"

Mondo navodi kako je sada bez signala mobilne telefonije oko 400 Srba u centralnom Kosovu. Akcija uklanjanja odašiljača i rezanja kablova izvedena je jutros u pet sati , odlukom Odgovornog odjela za telekomunikacije. 'Izvršen je prepad. Jake snage policje i monteri su specijalnim dizalicama skinuli antene i nasumce sjekli kablove', rekao je za Tanjug jedan od svjedoka.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju