Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevara i utaja poreza

Princeza Cristina svjedočit će na suđenju svom suprugu, bivšem rukometašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Princesa Cristina svojevoljno će se pojaviti pred sucem istrage u slučaju koji pokrenut protiv njenog supruga Inakija Urdangarina zbog sumnje u prijevaru i utaju poreza.

Španjolska princeza Cristina neće se žaliti na sudski poziv i svjedočit će pred sudom u Palma de Mallorci o utaji poreza i pranju novca, objavili su u subotu njezini odvjetnici.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici Slika nije dostupna Do 11 godina zatvora?! Skandal na kraljevskom dvoru: Princezi prijeti zatvor!

"Njezina kraljevska visost odlučila se odreći prava na žalbu (...) i pojaviti se svojevoljno pred sucem", kaže se u odvjetničkom priopćenju. Odvjetnici su već prije obavijestili sud o toj princezinoj odluci.

Istraga se vodi protiv princezina muža Inakija Urdangarina, optuženog za pronevjeru 6 milijuna eura javnih sredstava, ali i Cristina i Urdangarin bilo kakvu krivnju.

Zet španjolskog kralja pred sudom zbog prijevare

Cristina (47) bila je u travnju 2013. optužena kao prvi član kraljevske obitelji koji je postao predmetom kaznenog postupka. U svibnju je španjolski sud odbacio optužbe protiv princeze Cristine priopćivši da nema dovoljno dokaza da je kći kralja Juana Carlosa bila sudionica u pronevjeri u koju je umiješan njezin suprug.

Inaki Urdangarin, bivši poznati rukometaš koji se oženio kraljevom kćeri Cristinom, pod istragom je zbog pronevjere javnih sredstava koji su stavljeni na raspolaganje zakladi Noos za organizaciju sportskih događaja koju je vodio. Optužen je da je iskoristio svoja poznanstva da bi izvukao materijalnu korist od sponzorstva diljem Španjolske. Sredstva je najčešće prikupljao organizirajući seminare o korištenju sporta u promicanju turizma. Urdangarin je optužen za prijevaru, krivotvorenje, pronevjeru i korupciju.

Urdangarin odbacuje optužbe koje su nanijele veliku sramotu španjolskoj kraljevskoj obitelji, a koja se nakon izbijanja skandala distancirala od njega. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene