Princ Ernst August od Hannovera tužio je sina s kojim je godinama u neslozi da mu vrati obiteljske dvorce koje mu je ranije darovao, objavio je u utorak sud u Hannoveru.

Galerija


"Od kraja 2020. godine princ Ernst August od Hannovera putem suda traži od svog sina, princa nasljednika Ernsta Augusta od Hannovera da mu vrati dvorac Marienburg, imanje obitelji Calneberg i palaču Herrenhausen u Hannoveru", navodi sud u priopćenju.

Vezani članci Razvodi za vrijeme koronavirusa - 4 Čekaju li nas postkorona razvodi? Otkrivamo kad će se znati pravo stanje: "Moguće je da su zbog prisilnog zajedništva male svađe eskalirale" Policija, ilustracija Muškarac namjerno automobilom naletio na 44-godišnju ženu i teško ju ozlijedio

Poglavar njemačke dinastije (66), jedne od najvećih aristokratskih obitelji Europe, zahtjeva da se ponište darovni ugovori 37-godišnjem sinu iz 2004. i 2007. godine.

Ernst stariji optužuje Ernesta mlađeg da je "teško povrijedio pravo, imovinu i interese tužitelja" pokušavajući preuzeti potpunu kontrolu nad kućom Hanonver isključivanjem oca.

Tužitelj je vrijednost imovine procijenio na oko 5 milijuna eura. Princ Ernst stariji je bio u braku s princezom Carolinom od Monaka od koje se rastao 2009.

Sin njegove navode smatra "lažnim i neutemeljenima" i nije želio komentirati pojedinosti iz poštovanja prema obitelji i kako bi "zaštitio svog oca", izjavio je za njemačku agenciju dpa.

Princ Ernst August od Hannovera je godinama u sukobu sa sinom kojeg je osumnjičio za rasipanje obiteljske imovine u Njemačkoj, posebice terena i šuma u Donjoj Saskoj.

Sin ga nije pozvao na vjenčanje 2017. s ruskom modnom kreatoricom Ekaterinom Mališevom.