Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne boje se

Prijetnja IS-a ženama ratnicama: 'Zarobljene ćemo oženiti, čak i ako nam se gade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednica ženske postrojbe svojim je ratnicama rekla da u džepu uvijek čuvaju rezervni metak za slučaj da budu zarobljene.

Pripadnici Islamske države zaprijetili su u poruci iračkim Pešmergima da će prisilno oženiti bilo koju ženu ratnicu koju uspiju zabrobiti.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Zapovjednica 2. ženskog bataljuna Pešmergi, Nahida Amhad Rashid, za Mail Online rekla je da džihadisti planiraju oženiti i one žene koje im se 'gade'. No, ona i članice njezine postrojbe imaju nešto drugačiji plan. Od svojih ratnica zatražila je da u džepu sačuvaju rezervni metak za slučaj da ih zarobe. Naravno, ne želi da do zarobljavanja dođe.

Zasad ona i njezine vojnikinje nisu morale koristiti rezervne metke, iako su, kaže Nahida, borci Kurdistanske radničke strane (PKK) koji se bore u Kobaniju bili prisiljeni na taj potez. Naime, prošli tjedan jedna se pripadnica te postrojbe našla sama i okružena borcima ISIS-a, nakon što su svi njezini prijatelji ubijeni. Ubila se jer im nije htjela dopustiti da je otmu.

Snage iračkih Kurda poznate kao Pešmerge poznate su po ženama ratnicama. Sve te žene bore se na prvoj crti uz muške kolege. Borci Islamske države posebno ih se boje jer vjeruju da oni koje ubije žena neće ići u raj.

'Oni koji se ne boje smrti' napokon zadovoljni - 'Ušli smo!'

'Pripadnici ISIS-a su pravi licemjeri. Misle da neće u raj ako ih ubiju pripadnice Pešmerga. Žele nas učiniti pokornicama, ali nas se i boje. Zato su pravi licemjeri', rekla je s prijezirom Nahida.

Ako se pripadnici Islamske države nadaju da će svojim prijetnjama prisilnim brakom natjerati žene da da razmisle o sudjelovanju u bitkama, Nahida za njih ima poruku: 'Pronaći ćemo vas, a kad vas pronađemo ubit ćemo vas'.

'Sve dok ne umrem, do posljednje kapi moje krvi borit ću se protiv ISIS-a', poručila je i dodala da ISIS-ovci rade najodvratnije stvari koje je u životu vidjela. Obratila se i mušarcima koji misle da su žene manje impresivni borci od muškaraca.

Erdogan: Zašto stalno bombardirate Kobani? Zašto ne bombardirate druge gradove?

'Na prvoj crti jedina razlika između muškaraaca i nas je oružje koje koristimo. Najteže oružje koje mi koristimo je 14.7 mm. Muškarci koriste teže oružje. Osim toga, među nama nema razlika', poručila je.

Također, kaže da im ne manjka volontera koji se žele priključiti jedinici, uključujući i njenu 10 godina staru kćer. 'Kaže da se želi osvetiti ISIS-u za sve što su napravili djeci', objasnila je ponosna majka.

Slično se osjeća i 22-godišnja vojnikinja Sevres. Ponosna je, kaže, na svoju zemlju i borit će se da je obrani bez obzira na cijenu. 'Jako sam tužna zbog onoga što ISIS radi i zbog prijetnji koje su uputili ženama ako ih zarobe ili otmu, ali moj prioritet je obraniti moju zemlju, a ne slušati što oni govore', rekla je 22-godišnjakinja.

'Tako sam sretna jer ću obraniti moju zemlju. Očistit ću ovo mjesto od prljavog ISIS-a', zaključila je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene