Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnje

Vođa Hezbollaha: Tisuće raketa zasut će Izrael ako napadne Libanon!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće raketa zasut će Izrael ako napadne Libanon, zaprijetio je u nedjelju vođa pokreta Hezbollaha, opetujući svoju potporu Iranu, zakletom neprijatelju židovske države, i naoružanim palestinskim skupinama.

Hasan Nasrallah obratio se putem golemih videozaslona desetcima tisuća libanonskih šijita okupljenih u predgrađu Bejruta u prigodi proslave muslimanskog blagdana Ašure a njegov je govor izravno prenosila Hezbollahova televizija Al-Manar.

Ofenzivu izraelske vojske na Pojas Gaze u kojemu je na vlasti islamističko pokret Hamas u kojoj je od 14. do 21. studenog poginulo 166 Palestinaca i šest Izraelaca, nazvao je "velikom pobjedom palestinskog otpora".

"Kako se Izrael, koji je drhtao od straha zbog raketa Fajr 5, čiji broj nije premašivao broj prstiju jedne ruke, neće bojati tisuća raketa kojima ćemo udariti na Tel Aviv i drugdje ako napadne Libanon?", upitao se vođa Hezbollaha.

Palestinska radikalna skupina Islamski džihad u Gazi preuzela je odgovornost za ispaljivanje rakete Fajr 5 iranske proizvodnje na Tel Aviv. "Vrijeme izraelskog terora je prošlo", rekao je.

U vezi s Iranom, vjernim saveznikom Hezbollaha kojemu doprema oružje, Nasrallah je ocijenio da "Iran svakim danom dokazuje svoje prijateljstvo s Arapima i muslimanima tako što pomaže slabim i okupiranim narodima, što se potvrdilo i u Gazi".

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa"

>> Hamas razmjestio policiju na granici s Izraelom

U ratu Izraela i Hezbollaha koji je trajao od srpnja do kolovoza 2006., potonji je na sjever Izraela ispalio više od 4.000 raketa. U sukobu u kojemu je Libanon pretrpio golema razaranja poginulo je više od 1.200 Libanonaca, uglavnom civila, i 160 Izraelaca, po službenim podatcima. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene