Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice sukoba

Hamas razmjestio policiju na granici s Izraelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hamas je razmjestio policijske snage na granici između Pojasa Gaze i Izraela kako bi se ubuduće izbjegli incidenti koji bi mogli dovesti u opasnost dogovoreno primirje, izvijestili su u subotu službeni izvori, dan nakon izraelske pucnjave na Palestince na tom području.

Egipćani su izvijestili šefa vlade Hamasa u Gazi, Ismaila Haniju da će Izraelci dopustiti palestinskim ribarima ribolov u teritorijalnim vodama Gaze do 10 km, što je dvostruko dalje od dosad dopuštenog.

Pročitajte i ovo Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

>> Osam dana sukoba, 167 mrtvih: 'Izrael se nije borio protiv Palestinaca u Gazi, nego protiv Irana'

Snage sigurnosti zauzele su položaje duž granice Pojasa Gaze kako bi se očuvalo primirje', rekao je za France presse glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Hamasove vlade, Islam Šahvane.

'Policajci su u petak navečer raspoređeni istočno od Khan Younesa, južno od Pojasa Gaze kako bi zaštitili živote stanovnika od izraelske agresije', rekao je Šahvane aludirajući na pucnjavu na stanovnike pograničnog sela Kuze u kojoj je u petak ubijen jedan Palestinac, a ranjeno ih je 19. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene