Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski satirički list Le Canard Enchaine (Okovani patak) primio je prijetnje da je sada "njegov red" i to dan nakon pokolja počinjenog u redakciji Charlie Hebdoa zbog čega je policija pojačala zaštitu tog najvećeg francuskog satiričkog tjednika i otvorila istragu, javljaju u utorak mediji.


"Vi ste na redu", stoji u poruci u kojoj se objašnjava da će novinari biti raskomadani "sjekirom", piše list u najnovijem broju.

Vezani članci Francuska policija, ilustracija Novi napad u Francuskoj: U Lyonu pred crkvom ranjen pravoslavni svećenik, uhićena jedna osoba Teroristički napad u Nici - 1 Uhićen muškarac povezan s terorističkim napadom u Nici. Na drugom kraju zemlje ustrijeljen muškarac koji je prolaznicima prijetio pištoljem

"S obzirom na okolnosti, nadzor je pojačan", a pravosuđe je otvorilo istragu, dodaje list.

Objavljena naslovnica novog broja tjednika Charlie Hebdo

Tjednik je primio prijetnje 8. siječnja, dan nakon napada na satirički tjednik Charlie Hebdo u kojem je ubijeno 12 karikaturista, novinara i suradnika.

Le Canard Enchaine, koji izlazi srijedom, za ovaj je tjedan odabrao slogan "Sloboda tiska troši se samo ako se ne koristi", a na naslovnici je otisnuto "Cabu (jedan od ubijenih karikaturista) poručuje: Hajde dečki, ne dajte se zaklati". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook