Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve je oprošteno'

Objavljena naslovnica novog broja tjednika Charlie Hebdo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na novom broju radili su preživjeli članovi redakcije, a bit će preveden na 16 jezika. Uobičajena naklada je 60.000 primjeraka. Ovoga puta izlazi u 3 milijuna primjeraka.

Francuski satirički tjednik Charlie Hebdo, desetkovan u islamističkom napadu, opet je na naslovnici novog broja koji izlazi u srijedu nacrtao proroka Muhameda koji drži natpis 'Ja sam Charlie', ističući da nipošto neće popustiti i tražeći 'pravo na uvredu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doputovao Kerry Pariška policija uhitila 12 osoba povezanih s napadom Slika nije dostupna U Institutu arapskog svijeta Francois Hollande: Muslimani u svijetu 'prve su žrtve fanatizma'

Tjednik Charlie Hebdo koji se na meti islamista našao upravo zato što je često crtao Muhamedove karikature, prikazuje na naslovnici uplakanog proroka u bijelom koji u rukama drži papir na kojemu piše 'Ja sam Charlie', što je međunarodni slogan sudionika prosvjeda protiv napada održanog u nedjelju u Parizu.

Iznad karikature koju potpisuje Luz stoji naslov 'Sve je oprošteno', po preslici koju je AFP dobio u ponedjeljak navečer.

10.000 vojnika štitit će osjetljiva mjesta: 'Bolje ne nabrajati ih'

Ovaj broj na kojemu su radili preživjeli članovi redakcije - Luz je među njima - izaći će u tri milijuna, umjesto u uobičajenih 60.000 primjeraka, bit će preveden na 16 jezika i prodavat će se u 25 zemalja.

Budući da je distributer lista zatrpan zahtjevima iz Francuske i iz inozemstva, ovaj broj će se tiskati u 3 milijuna primjeraka, iako je prvo bio predviđen 1 milijun primjeraka lista.

 

'Bilo bi čudno da karikature nema u ovom broju'

'Već 22 godine nema broja u kojem nismo objavljivali karikature pape, Isusa, svećenika, rabina, imama i Muhameda i bilo bi čudno da ih nema' i u ovome broju, rekao je Richard Malka, glasnogovornik tog tjednika.

Francuska: 3,7 milijuna ljudi u mimohodu, državnici u prvom redu držali se za ruke

'Nipošto nećemo popustiti, inače sve ne bi imalo smisla. Stanje duha 'Ja sam Charlie' uključuje i pravo na uvredu', istaknuo je.

Malka je u razgovoru za radio Europe 1 odlučno odbio optužbe za islamofobiju, rekavši da Charlie Hebdo 'nije nasilan, nego nepristojan' list.

Na rubu stečaja zbog slabe prodaje

U napadu dvojice francuskih džihadista na list u srijedu ubijeno je 12 ljudi, među kojima sedmero članova redakcije Charlieja Hebdo.

Tjednik je prije napada bio na rubu stečaja zbog slabe prodaje. U studenome je uputio poziv za donacije, ali je pod kraj godine uspio prikupiti tek nekoliko desetaka tisuća eura, a trebao mu je milijun. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene