Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi u Iranu

Snage sigurnosti zapucale i bacile suzavac na prosvjednike: Okupljeni na ulicama zbog smrti studentice

Prosvjed u Iranu
Prosvjed u Iranu Foto: Afp
Iranske snage sigurnosti zapucale su i bacile suzavac u nedjelju na prosvjednike u sjeverozapadnom gradu Marivanu u provinciji Kurdistan, objavili su očevici.

Prosvjednici su izašli na ulice zbog smrti kurdske studentice u tome gradu u subotu.

Prema organizaciji za ljudska prava Hengaw, koja iz Norveške prati tretman kurdske populacije u Iranu, deseci prosvjednika su ranjeni, a strahuje se da ima i poginulih. Nema nezavisne potvrde tih izvješća.

Prema Hengawu, studentica je ubijena nakon što se priključila prosvjedima. Iranski državni mediji odbacili su izvješća, rekavši da su snage sigurnosti izašle na ulicu nakon što je u prosvjedima ubijeno nekoliko mladih ljudi.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Iranu - 5 Šesti tjedan borbe Iran tresu prosvjedi, štrajku se priključili i radnici i trgovci: Dosad poginulo najmanje 122 ljudi

Do prosvjeda u Marivanu došlo je nakon što su državni mediji izvijestili da su ubijena četvorica policajaca u jugoistočnoj provinciji Sistan i Beludžistan.

Tijekom proteklih tjedana ondje je dolazilo do nasilnih sukoba između prosvjednika i sigurnosnih snaga u provinciji koja graniči s Pakistanom i Afganistanom.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene