Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija pri povratku iz Dubaija

Smrt nakon djevojačke zabave: U padu aviona poginula bogata nasljednica i njezinih sedam prijateljica

Smrt nakon povratka s djevojačke u Dubaiju: U padu aviona poginule bogata turska nasljednica Mina Basaran i prijateljice (Foto: Instagram/Mina Basaran)
Smrt nakon povratka s djevojačke u Dubaiju: U padu aviona poginule bogata turska nasljednica Mina Basaran i prijateljice (Foto: Instagram/Mina Basaran) Foto: Instagram/Mina Basaran
Bogata turska nasljednica, 28-godišnja Mina Basaran, i sedam njezinih prijateljica poginule su u nedjelju u padu privatnog aviona pri povratku s djevojačke zabave u Dubaiju uoči vjenčanja koje se trebalo održati idući mjesec.

Baš poput monogih mladenki, i turska bogatašica Mina Basaran na Instagramu je podijelila fotografije sa svoje djevojačke zabave koja se ovog vikenda održala u Dubaiju. Na posljednjoj objavljenoj fotografiji Mina i njezinih sedam prijateljica pozirale su u ogrtačima i sunčanim naočalama u luksuznom hotelu Royal Mirage.  

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Pao avion u Lici Neuobičajena putanja Zašto je avion pao baš na tom mjestu i tko su bili putnici? Istražitelji tragaju za odgovorima

Slavlje je, nažalost, bilo kratka vijeka. 28-godišnjakinja i njezine prijateljice poginule su pri povratku u Istanbul iz Dubaija, zajedno s još 3 člana posade privatnog aviona koji se srušio u Iranu na planini Zagros.

Pali avion u vlasništvu je holding tvrtke njezina oca, turskog biznismena Huseina Basarana. Bivši zamjenik predsjednika nogometnog kluba Trabzonspor posjeduje mnoge tvrtke koje se bave svim i svačim - od jahti do energije. Jedna od njegovih tvrtki je i glavni dioničar u Bahrein Middle East Bank BSC, a među najpoznatijim građevinskim projektima svakako treba izdvojiti niz luksuznih apartmanskih blokova u Istanbulu pod nazivom Mina Towers, nazvanih po svojoj kćeri.

Čelnik turskog Crvenog polumjeseca Kerem Kinik na Twitteru je napisao: "Pronađena je olupina s tijelima. Moja sućut onima koji su izgubili svoje voljene."

Reza Jafarzadeh, glasnogovornik iranske organizacije za civilno zrakoplovstvo, izjavio je za državnu televiziju kako se avion srušio u blizini grada Šahrekorda na jugozapadu zemlje.

Lokalni stanovnici koji su prvi došli na mjesto nesreće rekli su da nije bilo preživjelih te da su tijela žrtava izgorjela, izvijestila je agencija INSA.

Prema internetskoj stranici za praćenje letova FlightRadar24, avion je letio oko sat vremena kada je povećao nadmorsku visinu, a potom drastično pao. Sve se odigralo u samo nekoliko minuta.

Iranski istražitelji u ponedjeljak su pronašli "crnu kutiju" u olupini aviona, a dosad je izvučeno 10 tijela. Zbog vrlo jake kiše i vjetra u nedjelju nije bilo moguće helikopterima doći do mjesta nesreće i izvući tijela iz olupine aviona. 

Obitelji žrtava doputovale su u ponedjeljak u grad Šahrekord, u pratnji turskih diplomata, izvijestila je agencija IRNA. Za sada još nije jasno što je uzrokovalo pad aviona, iako je jedan svjedok za državnu televiziju rekao kako je avion Bombardier CL604 prije pada bio u plamenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene