Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htjela ga je zagrliti

Pretpostavlja se da će žena koja se bacila na Papu biti oslobođena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikanski sud će se vrlo brzo izjasniti o sudbini žene koja je oborila papu Benedikta XVI. i pretpostavlja se da će ju osloboditi krivnje zbog njezina duševnog stanja, prema izvorima Vatikana na koje se u ponedjeljak poziva talijanska agencija Ansa.

Tužitelj Svete Stolice Nicola Picardi će donijeti odluku hoće li napadačica, 25-godišnja duševna bolesnica, biti upućena na sud ili će biti oslobođena zbog zdravstvenog stanja. Picardi namjerava tražiti medicinsku dokumentaciju napadačice do kraja tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomalo tužna Suzanina priča Zadivila svojim glasom, a nema podršku nikog u obitelji Slika nije dostupna Popucale joj tetive VIDEO: Usred TV emisije Suzana Mančić pala i teško se ozlijedila

Čini se kako je napadačicu, koja nije namjeravala ozlijediti Papu, vjerojatno osloboditi zbog njezina psihičkog stanja. U nedjelju je predsjednik suda Vatikana, Giuseppe Dalla Torre u razgovoru za list talijanskih biskupa Avvenire rekao da će se sud izjasniti u roku od nekoliko tjedana. Susanna Maiolo se bacila na Papu početkom polnoćke, pri čemu je papa Benedikt XVI. pao na pod, ali je kasnije normalno uspio voditi obred.

>> VIDEO: 'Samo sam htjela zagrliti Papu'

Ta mlada žena je isto pokušala prošle godine i rekla je liječnicima da nije željela nauditi Papi nego da je htjela zatražiti od njega da pomogne najslabijima. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene