Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kraja problemima

Pretila djevojka (21) izgubila je 55 kilograma, ali sada vodi novu bitku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Elora Harre imala je 19 godina kada je odlučila da mora promijeniti neke stvari u svom životu. O nezdravoj hrani postala je ovisna kada je umro njezin otac.

U samo dvije godine mlada Novozelanđanka Elora Harre (21) izgubila je 55 kilograma. S 19 godina odlučila je promijeniti neke stvari u svom životu zbog straha od dijabetesa i rane smrti. Okrenula se redovitom vježbanju i zdravoj prehrani.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Stolar - 2 Revitalizacija Ovaj grad najviše izdvaja za obrtnike: "Problem mladih je što se ne žele uprljati"

A hranom se počela tješiti nakon očeve smrti kada je imala samo deset godina. Ubrzo je, kaže postala, ovisna o brzoj prehrani.

Danas je kilograme izgubila, ali nakon dvije godine borbe s pretilošću pojavili su se novi problemi - fizička bol i utjecaj viška kože na njezino mentalno zdravlje

No unatoč problemima s kojima je suočena, država 21-godišnjoj djevojci ne želi platiti odstranjivanje viška kože. Inače, nevjerojatnu transformaciju ove djevojke tijekom dvije godine pratilo je 20 tisuća njezinih sljedbenika na Facebooku.

VIDEO Uspio je skinuti 90 kilograma, ali ...

Na dogovoru kod plastičnog kirurga na kojem je bila u petak rečeno joj je da je savršen kandidat za tu vrstu operacije, ali i da nema sredstava za njezino obavljanje. U emotivnom pismu šefu bolnice i ministru zdravlja djevojka je objasnila psihički i fizičku bol kroz koju svakodnevno prolazi.

'Rečeno mi je da će ova operacija promijeniti moj život. Znam da hoće', napisala je u pismu u kojem se zapitala i zašto se, unatoč činjenici da Novozelanđani ubrzano postaju pretil narod, ne mogu pronaći sredstva za operaciju za nekoga tko je učinio ono što se od njega tražilo i izgubio na težini. Objasnila je i neugodu koju sa sobom donosi 'guranje kože u odjeću svaki dan'.

Pretili mladić kojem je kralj naredio mršavljenje skinuo čak 350 KILOGRAMA!

Nada se da će pismo dovesti do promjene i preispitivanja slučaja. Ali njezina sestra odlučila je odmah reagirati te je pokrenula online stranicu za prikupljanje sredstava za operaciju koja prema procjenama košta 25 tisuća dolara. Trenutno su 162 donatora uplatila gotovo 4000 dolara, a obzirom da je akcija pokrenuta danas (14. veljače) vjerojatno će stići do cilja i željenog iznosa.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene