Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Moshe Kai Cavalin, 11-godišnji dječak, diplomirao je u petak na koledžu u Kaliforniji s odličnim prosjekom i tako postao jedan od najmlađih osoba s diplomom u ruci. 'Ponosan sam, ali ne previše ponosan, jer ponos je neprijatelj učenja', rekao je dječak u intervjuu.


Moshe Kai Cavalin najmlađi je diplomant na svom koledžu. Na pitanje nije li mu bilo dosadno slušati predavanja dok su se njegovi vršnjaci igrali, Calvin je rekao kako mu to uopće nije bilo dosadno, umjesto toga bilo mu je veoma zabavno, prenosi news.xinhuanet. Na koledž se upisao s osam godina, a profesori su se prema njemu ponašali kao prema djetetu. Ali kasnije su shvatili da je on dio razreda, da je i on student te da se prilično dobro slaže sa svojim 18-godišnjim i starijim kolegama. 11-godišnjak ima svoju vlastitu internetsku stranicu www. moshekai.com, a napisat će i knjigu kako bi odao svoje tajne o tome kako je diplomirao sa samo 11 godina, a da nije ni upisao niti osnovnu niti srednju školu.

Vezani članci Humanitarni koncert Želim život Događaji koji su nas dirnuli: Pitali smo građane po čemu će pamtiti 2019., evo što su nam odgovorili Slika nije dostupna Video: Pijana 11-godišnjakinja vozila 160 na sat

'Želim biti znanstvenik kao Albert Einstein. Prijavit ću se na Stanford. Također sam se prijavio za stipendije kako bih bio financijski osiguran dok se školujem', rekao je Calvalin. Njegova majka Sandy Chien porijeklom je iz Tajvana, a otac mu je Brazilac. Majka kaže da je dječak već s dvije godine pokazivao poseban talent za učenje. Brzo je učio i volio je gledati TV te čitati dječje knjige. 'Pokušala sam sina upisati u osnovnu školu, ali sam shvatila da je učio prebrzo i često nije imao što raditi u razredu. Pa sam ga odlučila školovati kod kuće', rekla je Chien. Sposobnost brzog učenja ubrzo mu je postala prepreka, pa se na koledž prijavljivao dva puta. Prvi su ga puta odbili jer je imao premalo godina, ali nakon druge prijave, uz položen prijamni ispit, dječak je pronašao svoje mjesto u predavaonici.

'Moj sin voli matematiku i znanost. Također voli svirati klavir. Uzori su mu Albert Einstein i Bruce Lee. Mnogo vremena provodi sa svojim vršnjacima, ali dobre odnose imao i s kolegama koji su i deset godina stariji od njega', ispričala je njegova majka te dodala kako mali genije doktorat planira imati već s 19 godina.