Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danijel Jakupek (27), zvani Žak, koji je u kolovozu prošle godine u Novim Banovcima u Srbiji ubio i izmasakrirao Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26), presudom Okružnog suda u Sremnskoj mitrovici upućen je na liječen je u psiihijatrijsku ustanovu.


Rodbina žrtava ogorčena je presudom i tvrde da je monstrum, umjesto doživotne kazne, zapravo dobio pomilovanje. 

Vezani članci Slika nije dostupna Ne propustite: Ivan Zak priprema spektakl na Čiovu! Slika nije dostupna Rozga raspametila: Seksi opravica koja nije mogla proći nezapaženo!

Sudac Dejan Knežević tvrdi da je ovakvu presudu izrekao na osnovi mišljenja tima stručnjaka koji tvrde da Jakupek u trenutku ubojstva bio neuračunljiv. Sudac je nakon izrečene optužbe podsjetio da se neuračunljivim osobama ne može suditi, te da mu je jedino preostalo kao kaznu izreći mjeru psihijatrijskog liječenja. 

'Liječnici specijalisti utvrdili su da Jakupek boluje od šizofrenije tipa simpleks forma. Sud će svakih devet mjeseci utvrđivati stanje Danijela Jakupeka. Na ovakvu presudu po zakonu se oštećeni ne mogu žaliti, to može učiniti jedino tužioc', kaže sudac Knežević. 

'Sud je utvrdio da je počinitelj ubojstva Jakupek i da je on 27. kolovoza 2007. na surov način ubio Luku Opačića i njegovog ujaka Vasilija Trbovića, a zatim u kadi izrezao njihova tijela na komade i stavio ih u vreće, kojih je dio bacio u Dunav, a dio u septičku jamu', dodaje. 

Izricanje ovakve presude u sudnici je dovelo do protesta i negodovanja rodbine žrtava. 

'Znači li ovo da će nakon nekoliko godina ubojica biti izliječen i da će slobodno šetati? Ne mogu vjerovati da se ovako okončalo suđenje za monstruozno dvostruko ubojstvo', kazala je majka malenog Luke. 

'Dva ljudska života su izbrisana i sklonjena kao dvije žvakaće gume s police  trgovine. Gdje je tu pravda i kakva je ovo država? Kakva bi bila presuda da je stradao netko od državnih glavešina?', ogorčena je bila Vesna Trbović, majka ubijenog Vasilija. 

Na izricanju presude nije bio nazočan Danijel Jakupek, koji je svoj izostanak najavio dan ranjie na suđenju, na koje je doveden iz zatvorske bolnice.