Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sirijske vlasti priopćile

Sirijski pobunjenici dizelom zagadili vodu u Damasku, opskrba prekinuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava vodovoda u Damasku bila je prisiljena prekinuti opskrbu vodom glavnog sirijskog grada na nekoliko dana i umjesto toga upotrijebiti rezerve nakon što su pobunjenici onečistili vodu diesel gorivom, priopćeno je u petak.

Izvor al-Fija koji opskrbljuje Damask vodom je u dolini Wadi Barada koju drže pobunjenici sjeverozapadno od glavnog grada u planinskoj oblasti u blizini libanonske granice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UŽAS U DAMASKU ZASTRAŠUJUĆA FOTOGRAFIJA Tisuće u redu za hranu i vodu Slika nije dostupna Da se krv sledi u žilama AMATERSKI VIDEO Trenutak u kojem bombe padaju na predgrađe Damaska i Alep

Vlada nadzire dosta okolnog teritorija i u petak je izvodila zračne napade i granatirala područje koje drže pobunjenici, rekao je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Vojni medij saveznika sirijske vlade Hezbollaha rekao je da su pobunjenici u dolini Wadi Barada odbili napustiti područje i da je kao rezultat toga sirijska vojska počela ofenzivu protiv njih u petak ujutro.

Kroz niz tzv. sporazuma s naseljima o pomirbi i vojnih ofenziva sirijska vlada, potpomognuta ruskim zračnim snagama i milicijama koje podržava Iran, sustavno suzbija oružanu oporbu oko glavnog grada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene