Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbrisali stotine tisuća korisnika

Prekidaju glasine: Kina zatvorila 42 internetske stranice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je zatvorila 42 internetske stranice od polovice ožujka i izbrisala više od 210.000 poruka korisnika interneta kako bi se prekinule glasine na mreži, objavila je u četvrtak novinska agencija Xinhua, usred političkog skandala oko Boa Xilaija.

Kineske vlasti intenzivirale su cenzuru mreže nakon što je u ožujku otpušten Bo, bivši šef Komunističke partije u Chongquingu, čija je afera potaknula bujicu glasina na internetu o unutarnjim previranjima u Komunističkoj partiji pa čak i o pripremi državnog udara.

Agencija Xinhua nije iznijela podrobnije podatke o zatvorenim stranicama niti obrisanim porukama.

U četvrtak, dva dana nakon objave da je Bo Xilai izbačen iz Politbiroa a njegova supruga osumnjičena za ubojstvo britanskog poslovnog partnera, blokirana je pretraga po ključnim riječima na kineskom internetu među kojima su i riječi istraga, politička borba, te imena protagonista te sage.

Kina je uvela opsežni sustav cenzure interneta s policajcima mreže koji paze da spriječe objavljivanje osjetljivih informacija. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sitna slova... Nova pravila za mobilne operatere: Bez neugodnih iznenađenja na računu Slika nije dostupna Muku muče Zbog ovog se špijunima 'tresu gaće'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene