Potresne prizore migranata među kojima je bilo i male djece, dok u Sloveniju ulaze preko duboke vode snimili su novinari AP-a.


Vlak s 1.600 izbjeglica sinoć je na posljednju željezničku postaju prije slovenske granice, stigao je nešto iza 23:30 sati, javila je s terena novinarka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić. Izbjeglice i migranti su put nastavili pješice preko mosta na rijeci Sutli. Do tamo ih je dopratila hrvatska policija, dok su ih s druge strane čekali slovenski policajci. put su nastavili kroz kukuruzište, a cijelo vrijme područje je nadlijetao helikopter.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor Slovenija posljednja država koju je posjetila predsjednica: "Borute, veselim se daljnjem razvoju prijateljskih odnosa" Jak vjetar, ilustracija Jak vjetar u Sloveniji: Srušeno stablo ubilo vozača, problemi u prometu, stanovnici bez struje...

Na putu prema prihvatnim centrima pogubljeni u kukuruzištu neki su hladnu rijeku prelazili pješice, u vodi do grla.

'Rijeka je vrlo hladna, duboka do vrata, veoma je velika. Potrebna nam je pomoć, treba nam odjeća, hrana, mokri smo', rekao je jedan od migranata koji su tijekom noći prelazili Sutlu. Vidjevši ovaj prizor, jedan od slovenskih novinara izbjeglice je uputio na obližnji most, javlja AP.

MIGRANTI I DALJE PRISTIŽU Na granični prijelaz Špilje stiglo 4500 migranata, srušili su ogradu i prešli na teritorij Austrije

Oni koji su rijeku prešli pješice, usred hladne mračne noći u polju su presvukli mokru odjeću i čekali policiju da ih uputi kamo trebaju ići. Kroz zeleno plje i kukuruzište nastavili su hodati prema prihvatnom centru.

AP piše kako se pretpostavlja da će ih policija prepratiti pješice do prihvatnog centra koji je udaljen 15 kilometara

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook