Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak u srijedu

Pregovori u Butmiru prekinuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovori o ustavnim reformama u BiH, koji su vođeni između predstavnika sedam političkih stranaka iz te zemlje uz posredovanje američkih diplomata i predstavnika EU, prekinuti su u poslijepodnevnim satima, a nastavak bi trebao uslijediti u srijedu.

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prvi napustio sastanak što se održavao u vojnoj bazi Butmir kod Sarajeva, kazao je kako nije bilo posebnih rezultata dosadašnjih pregovora, no potvrdio je kako će sudjelovati u njihovu nastavku. Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović novinarima je kazao kako bi u srijedu možda moglo biti dogovora o deklaraciji o ustavnim promjenama u BiH te kako bi se također možda mogao očekivati veći napredak u razgovorima o statusu državne imovine.

Pročitajte i ovo Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić Milorad Dodik Nema pomaka Vidno ljutit Dodik: "Razgovori koji su počeli u ponedjeljak ne vode nikamo. Svi su se vratili na početne pozicije"

Silajdžić nezadovoljan tijekom pregovora u Butimiru

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić izjavio kako nije zadovoljan tijekom pregovora o ustavnim reformama u BiH u vojnoj bazi Butmiru kod Sarajeva. ‘Nije ispunjen ni minimum naših zahtjeva i zato je prijedlog (ustavnih reformi) neprihvatljiv’, kazao je Silajdžić dodajući kako međunarodna zajednica tolerira one koji krše Daytonski sporazum unatoč činjenici da je upravo to i izazvalo trenutačnu političku krizu koja vlada u BiH.

>> BiH: Ponuđene ustavne reforme svima neprihvatljive

Kazao je kako je za njegovu stranku (Stranka za BiH) i dalje prihvatljiv jedino zahtjev da BiH bude ustrojena kao država sastavljena od regija na ekonomskoj osnovi. Slajdžić je novinarima potvrdio i to da je nakon jutarnje plenarne sjednice pregovarački proces bio nastavljen unutar radnih skupina od kojih se jedna bavi ustavnim reformama, a druga statusom državne imovine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene