Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani i dalje pesimistični

Predviđaju li ovi rezultati Obaminu pobjedu na izborima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek visokih 55 posto Amerikanaca vjeruje da zemlja ide u krivom smjeru, dok njih 39 posto misli da zemlja ide u dobrom smjeru, doznaje se u srijedu iz rezultata telefonske ankete provedene od 7. do 10. rujna.

Ovi su rezultati optimističniji za demokrate u odnosu na anketu iz kolovoza, kada je 65 posto Amerikanaca smatralo da zemlja ide u krivom smjeru, a njih tek 31 posto da je na pravom putu.

'Ovo je dobra vijest za Obamu, jer što je više ljudi koji misle da se zemlja kreće u dobrom smjeru to će mu biti lakše biti ponovo izabran', ocijenila je Julia Clark iz Ipsosa, agencije za istraživanje javnog mnijenja.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Slika nije dostupna Tko ima veće šanse? Obama ili Romney? Još samo šest tjedana do konačne odluke!

>> Predsjednička utrka Obame i Romneya vrlo izjednačena

'Kada se brojka počinje penjati, to je samo dobra vijest za stranku na vlasti', dodala je.

Na upit kako bi glasovali da se izbori održavaju danas, njih 48 posto je reklo da bi glas dali Obami, a 45 posto bi potporu dalo bivšem guverneru Massachusettsa Mittu Romneyu.

Anketa je provedena na 1.089 odraslih Amerikanaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene