Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovija istraživanja

Predsjednička utrka Obame i Romneya vrlo izjednačena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlotjedna Demokratska nacionalna konvencija pomogla je predsjedniku Baracku Obami da neznatno poboljša poziciju u odnosu na republikanskog suparnika Mitta Romneya, no predsjednička utrka je, prema najnovijem istraživanju javnog mišljenja Washington posta i ABC-a, i dalje vrlo izjednačena.

Anketa je pokazala da Obama trenutno uživa potporu 49 posto ispitanih birača, a Romney 48 posto, što je gotovo istovjetno anketi provedenoj uoči demokratske konvencije, piše u utorak Washington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvala timu koji je vodio kampanju Obama opet u suzama: Evo što ga je rasplakalo! Slika nije dostupna Za njega to znači nastavak progona Assange: Obama je vuk u janjećoj koži

>> Obama održava prednost pred Romneyem

Na širem uzorku svih registriranih glasača, Obamu podržava 50 posto, a Romneya 44 posto glasača. No, povijesno gledajući, kandidatima uvijek skoči popularnost nakon održanih konvencija pa otuda i prednost Obame od šest posto zabilježene u petak. Međutim, već u subotu i nedjelju "dvojac" je bio izjednačen na širem uzorku registriranih birača.

Anketa također pokazuje da Obama kampanju pokušava svesti na izbor između njega i Romneya, dok republikanski kandidat želi da to bude referendum o dosadašnjem učinku Baracka Obame. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene