Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekipa Dnevnika Nove TV na granici

Ne nazire se kraj blokadi Maljevca, ali se bilježi porast kriminalnih radnji

Ibrahim Đedović, predsjednik Udruga poduzetnika Velike Kladuše (Foto: Dnevnik.hr)
Ibrahim Đedović, predsjednik Udruga poduzetnika Velike Kladuše (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ibrahim Đedović, predsjednik Udruga poduzetnika Velike Kladuše (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Već sedmi dan međunarodni granični prijelaz Maljevac zatvoren je za sav promet i blokadi se zasad ne nazire kraj. Iz hrvatskog MUP-a su u ponedjeljak ponovili da će se granični prijelaz otvoriti tek kada posljednji migrant napusti pogranično područje, a u ovim trenucima nema naznaka da bi se to moglo dogoditi uskoro.

Oko 200 migrana postavilo je šatore, griju se uz vatru i djeluju kao da ne namjeravaju otići. Osim mještana koji se, kako kažu, osjećaju nesigurno, na gubitku su i poduzetnici iz Velike Kladuše kojima je blokadom granice blokiran i posao.

Pročitajte i ovo Policija Neočekivano otkriće Pokušali krijumčariti strance na granici kod Metkovića: Policajci se iznenadili kad su zavirili u kombi Granična policija - 3 velika akcija u BiH Akcija piramida: Razbijena mreža krijumčara ilegalnih migranata

Tijekom razgovora uživo za Dnevnik Nove TV, predsjednik Udruge poduzetnika Velike Kladuše Ibrahim Đedović rekao je su članovi Udruge migrantima ponudili smještaj "koji zadovoljava sve međunarodne standarde humanitarnog prava, materijalnu i financijsku pomoć, sve moguće samo da se sklone i da se omogući stavljanje prijelaza u funkciju". Međutim, migranti su ponuđenu pomoć odbili.

Također je rekao da je samo u noći s nedjelje na ponedjeljak provaljeno u 10 stanova i kuća.

"Ja razumijem te ljude. Kako vremenske prilike budu gore, toga će biti sve više. Vrlo je teško znati kako će se ponašati kada se budu borili za goli biološki opstanak, a oni će u toj situaciji biti. Zato molimo sve nadležne da se ovo pitanje riješi prije toga da ne bi bilo katastrofalnih posljedice", rekao je Đedović.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene