Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gabonski predsjednik Ali Bongo obećao je da će pokloniti sav novac koji naslijedi od svojeg oca i utemeljiti zakladu za mladež, piše BBC u utorak.


'U mojim očima mi smo svi nasljednici Omara Bonga', rekao je.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Propast tvrtki, dugovi veledrogerijama, prisjećanje na žene žrtve nasilja – Sve je to u tjednu za nama zasjenila afera JANAF Gabrijela Kišiček Komunikacijska stručnjakinja analizirala MIlanovićevu "ispriku" i kako bi u javnosti prošla bivša predsjednica da je slala takve poruke

Oporuka njegova oca, koji je vladao 41 godinu do smrti 2009., tek treba biti izvršena. Navodno je ostavio bogatstvo vrijedno više milijuna dolara.

Imovina obitelji Bongo uključuje 39 stanova i kuća u Francuskoj, na luksuznim lokacijama u Parizu i na francuskoj rivijeri. Posjeduju i devet skupocjenih automobila, među ostalim Mercedese i Ferarije vrijedne 1.6 milijun dolara.

Naslijedili zgradu, pa ostalu u čudu što su u njoj pronašli!

Francuski suci istražuju obitelj Bongo zbog navodne pronevjere, što oni odlučno niječu.

Gabon je velik proizvođač nafte, ali trećina stanovništva živi u siromaštvu, po podacima Svjetske banke.

Ali Bongo pobijedio je na predsjedničkim izborima u rujnu 2009., postavši trećim predsjednikom države od njezina osamostaljenja od Francuske 1960. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook