Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik američkog vrhovnog suda izašao iz bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vrhovnog suda SAD John Roberts u utorak je otpušten iz bolnice u Rockportu, u saveznoj državi Maine, dan nakon što je kolabirao u svojoj kući za odmor na obližnjem otoku Hupper, objavio je Vrhovni sud.

Glasnogovornica suda Kathy Alberg kazala je kako liječnici nisu pronašli ništa zabrinjavajuće pri pregledu, te da će Roberts nastaviti ljetni odmor.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Bijela kuća je objavila da je predsjednik George W. Bush u utorak razgovarao sa sucem Robertsom i da se on dobro osjeća. "Zvučao je sjajno raspoložen", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow na dnevnom brifingu za novinare.

Roberts (52) je hospitaliziran u ponedjeljak, nakon što se srušio na doku u blizini svoje kuće za odmor, po izlaska iz čamca. Roberts je 1993. patio od neobjašnjivih napada, koji su kasnije nestali i nije poznato je li poslije od nečega bolovao.

Na senatskom saslušanju, uoči njegova imenovanja u Vrhovni sud nije se razmatrala ta epizoda i utvrđeno je da mu zdravstveno stanje omogućava preuzimanje dužnosti, izvješćuju u utorak američki mediji.

Dr. Marc Schlosberg, neurolog iz Washingtona, izjavio je za
Associated Press, kako se kod više od jednog napada čiji uzrok nije otkriven obično sumnja na epilepsiju.

Predsjednik Vrhovnog suda po dužnosti je čelnik pravosudne grane vlasti u SAD i predsjedava sjednicama Senata kada se vodi postupak opoziva predsjednika države. Prema novijoj praksi on vodi i ceremoniju polaganja prisege predsjednika države, iako to nije utvrđeno ustavom ili drugim zakonom.

Predsjednik George W. Bush imenovao je Robertsa 29. rujna 2005. za predsjednika Vrhovnog suda, iako je najmlađi od njegovih devet sudaca. 

Uz 14-godišnju karijeru u odvjetništvu, bio je dužnosnik
administracije Georgea H. Busha starijeg, oca sadašnjeg predsjednika, i sudac utjecajnog saveznog prizivnog suda u Washingtonu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene