Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama odbio odgovoriti

'Predsjedniče, kako je moguće da niste znali za prisluškivanja svjetskih lidera?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barack Obama odbio je komentirati je li znao za prisluškivanje svjetskih lidera koje se odvijalo iza vrata NSA-e.

Američki predsjednik Barack Obama, u intervjuu za mrežu Fusion, odbio je odgovoriti na pitanje je li znao za prisluškivanje mobitela brojnih svjetskih vođa. 'Ljudi se pitaju kako ja moguće da niste znali za prisluškivanje mobitela. Zašto niste znali i tko vam je to trebao reći?, upitao je novinar Obamu.

Pročitajte i ovo Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj" Slika nije dostupna AFERA PRISLUŠKIVANJE Na povijesno niskim granama: Trump će se morati suočiti s najtežom istinom

'Prije svega, ne potvrđujem hrpu pretpostavki koje su se pojavile u medijima, ali ono što sam već rekao, nacionalne sigurnosne operacije imaju jedan cilj, a to je osigurati sigurnost američkog naroda i osigurati da ja donosim dobre odluke. Ja sam konačni korisnik tih podataka koje oni sakupe, ali oni se bave jednim vrlo širokim spektrom pitanja, mi im dajemo upute, no prema onome što smo vidjeli, njihovi kapaciteti se šire i razvijaju i zato sada pokrećem reviziju kako bismo se uvjerili je li ono što oni mogu raditi istovjetno onome što bi trebali raditi', kazao je Obama izbjegavši odgovor na pitanje o tome je li znao što se događa u NSA-i.

>> Bijela kuća: Američku špijunsku praksu potrebno je obuzdati

Obama je na daljnja pitanja novinara izbjegavao konkretne odgovore rekavši kako ne može govoriti o povjerljivim i tajnim informacijama.

Podsjetimo, i ova afera prisluškivanja proizašla je iz dokumenta koje je, trenutno najpoznatiji svjetski zviždač, Edward Snowden predao WikiLeaksu. U tim dokumentima stoji da je bilo prisluškivano na desetke svjetskih lidera. Ovakav potez američkih obavještajnih službi izazavao je bijes svjetske javnosti, a i sama Bijela kuća je već ranije priznala kako je američku špijunsku praksu potrebno obuzdati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene