Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Twitter je u srijedu preplavila potresna fotografija na kojoj se vidi tijelo dječačića što ga je more izbacilo na plažu u turskome ljetovalištu Bodrumu, nakon što je objavljeno da se 12 osoba za koje se vjeruje da su sirijski izbjeglice utopilo nastojeći stići do grčkoga otoka Kosa.


Na prvoj se fotografiji vidi beživotno tijelo dječačića u crvenoj majici i kratkim plavim hlačicama licem okrenutog prema pješčanom tlu plaže blizu turističkog mjesta Bodruma, a na drugoj policajac namrštenog izraza lica kako u naručju odnosi tjelešce.

Vezani članci Koronavirus u Turskoj - 4 Turska, Rusija i Australija popuštaju mjere: Otvaraju se restorani, kafići, muzeji, parkovi... Migranti na grčkoj granici Migrant iz Sirije poginuo dok je iz Turske pokušavao ući u Grčku, utopilo se dijete

Uz naznaku "čovječnost izbačena na obalu" korisnici su fotografiju podijelili na Twitteru.

Dva plovila u kojima je bilo ukupno 23 ljudi, odvojeno su isplovila s područja poluotoka Bodruma, rekao je visoki časnik turske mornarice.

Među smrtno stradalima su petero djece i jedna žena. Sedam je osoba spašeno, a dvije su do obale uspjele doplivati uz pomoć pojaseva za spašavanje. Pripadnici obalne straže kažu da su izgledi za spašavanjem još dviju nestalih osoba sve manji.

Deseci tisuća sirijskih izbjeglica koji bježe pred ratom u svojoj zemlji ovog su ljeta stigli do obala Egejskog mora, nastojeći nastaviti prema grčkoj obali, svom prolazu prema zemljama Europske unije. Turski su dužnosnici kazali da su turski spasioci tijekom noći spasili stotinjak izbjeglica koji su se zaputili prema grčkome Kosu.