Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbogom shuttle

Shuttle Atlantis sletio posljednji put, završila velika era u NASA-i

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Space shuttle Atlantis završio je svoju posljednju misiju. NASA broji posljednje trenutke jednog velikog razdoblja dominacije u svemirskim misijama s ljudskom posadom. Kraj misije Atlantisa pratite uživo na Dnevnik.hr-u.

Shuttle Atlantis posljednji puto je sletio u 11:56 sati po hrvatskom vremenu, a s piste će ravno u muzej i ropotarnicu povijesti, kao posljednji NASA-in shuttle. Misija koju je Atlantis odradio, prošla je besprijekorno, a nakon vrlo emotivnog susreta s posadom na Međunarodnoj svemirskoj stanici i posljednjeg pozdrava, možemo samo zamisliti kako se osjećaju četiri astronauta, koji moraju reći zbogom jednom velikom razdoblju američkog svemirskog programa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konačna granica Početak nove ere u istraživanju svemira! Slika nije dostupna Shuttle-ovi odlaze u povijest Atlantis se posljednji put vraća na Zemlju

No, svijet ide dalje i stvari tu neće stati. Američka vlada već je ranije odlučila - svemirski letovi moraju komercijalno zaživjeti. NASA će uskoro svoje astronaute slati 'taksijem' u svemir, a za to će se pobrinuti tvrtke SpaceX i Orbital Sciences, koje su ušle u uži izbor za izradu nove transportne letjelice za američke astronaute i prijevoz tereta u svemir.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene