Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođendanska čestitka

PR State Departmenta preko Twittera čestitao Ahmadinedžadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik američkog State Departmenta Philip Crowley preko Twittera je poslao rođendansku čestitku iranskom predsjedniku Mahmudu Ahmadinedžadu.

Pozvao ga je da tom prigodom oslobodi dvojicu američkih planinara, koji su već 15 mjeseci u iranskom zatvoru. Crowley je u četvrtak objavio dvije kratke poruke za iranskog predsjednika, koji je upravo napunio 54 godine, izvijestili su u petak američki mediji. 'Sretan rođendan predsjedniče Ahmadinedžad. Proslavite ga šaljući kući Josha Fattala i Shanea Bauera. Kakav bi to dar bio', prva je njegova poruka na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Twittera optužuju Google Googleov novi način pretraživanja loš je za korisnike! Slika nije dostupna Slava na internetu VIDEO: Kobra na Twiteru ima 151.000 sljedbenika

'Vaša je 54. godina bila puna izgubljenih prilika. Nadam se da ćete u 55. godini otvoriti Iran za drugačiji odnos sa svijetom", rekao je Crowley u drugoj poruci. Fattal i Bauer uhićeni su tijekom navodnog planinarenja u blizini iranske granice s Irakom u srpnju 2009., i pritvoreni pod optužbom za špijunažu. Crowley često na dnevnim brifinzima u State Departmentu poziva za njihovo oslobađanje, ističući njihovu nevinost. Sarah Shourd, koja je uhićena zajedno s Fattalom i Bauerom, oslobođena je prošloga mjeseca uz jamčevinu od 500,000 dolara.

>> Ahmadinedžad: Velike sile su prisiljene pregovarati s Iranom

Crowley na brifingu u petak nije želio komentirati svoju Twitter razmjenu s Teheranom. Bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin, kritizirala je Crowleyev potez kao dio 'zbunjujuće vanjske politike' predsjednika Baracka Obame.

Nedugo nakon što je Crowley postavio poruku na Twitter, Palin je napisala: 'Sretan rođendan Ahmadinedžad želi vam Vlada SAD-a. Zbunjujuća vanjska politika: puzati i maziti neprijatelje, prezirati saveznike. Obamina doktrina je besmislica'. Palin, koja uživa veliku potporu baze republikanskog biračkog tijela, posebno među bijelim evangelicima i pristašama konzervativnog 'Tea Party' pokreta, poznata je po slanju političkih poruka preko društvenih medija Facebooka i Twittera. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene