Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u Britaniji

Pozvali na pregled 400 žena koje su vodile ljubav s HIV zaraženim muškarcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 400 žena moglo bi postati HIV pozitivno nakon što ih je zarazio ilegalni imigrant, objavili su jučer britanski mediji.

Zdravstveni službenici apeliraju da se jave sve žene koje su imale seks bez zaštite s muškarcem, kojeg su srele u klubovima tijekom noćnih izlazaka.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Imigrant, inače duševni bolesnik, porijeklom je s Jamajke, a u Britaniju je došao 2002. Priznao je kako se ne može sjetiti točnog broja žena s kojima je spavao, no u periodu između 2002. i 2007. bilo ih je više stotina.

Patrolirao je uglavnom po noćnim klubovima britanskog grada Leicestera koje je posjećivao vikendom. 

>> Muškarci namjerno HIV-om zarazili 14 mladića

U prosincu 2007. prijavio se u psihijatrijsku bolnicu, gdje je također spavao s nekoliko pacijentica, a liječnici su otkrili o čemu se radi kad je progovorio o svojim aktivnostima posljednjih tjedana.

'Bojimo se da bi se virus mogao raširiti, jer su neke zaražene žene vjerojatno spavale s drugim muškarcima', kaže Dr. Philip Monk iz Agencije za zaštitu zdravlja.

'Premda je imao psihičkih problema, ne znači da nije mogao donositi razborite odluke o drugim aspektima svojeg života', dodao je doktor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene