Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnosni rizik

Poznati haker objasnio: Zašto je Trumpovo tvitanje opasno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati haker Kevin Mitnick objasni je zašto je Trumpovo tvitanje putem Android telefona opasno.

Predsjednik SAD-a Donald Trump poznat je po učestalom korištenju Twittera na kojem svakodnevno objavljuje nove poruke. Ako je vjerovati članku u New York Timesu, Trump se pritom koristi starim Android pametnim telefonom, što bi, smatraju stručnjaci, mogao predstavljati veliki sigurnosni rizik.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Kevin Mitnick, poznati haker i autor knjige "Umijeće nevidljivosti" u videu kojeg je objavio Business Insider objasnio je zašto bi Trumpovo tvitanje moglo predstavljati sigurnosni rizik.

"Ako za povjerljivu komunikaciju koristi stari Android telefon, to je prilično glupo. Ako haker ima dovoljno vremena i novaca, vrlo lako može provaliti u telefon i špijunirati vašu komunikaciju. Hakeri bez problema instalirati štetan softver u mobitel i tako dobiti pristup svim podacima u njemu, kaže Mitnick.

Ističe kako je puno teže provaliti u Appleove telefone.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene